Välkommen till Verkstadsklubben Volvo Skövde

Tillfälliga coronaregler upphör 1 oktober

Verkstadsklubben > News > Nyheter > Tillfälliga coronaregler upphör 1 oktober

Tillfälliga coronaregler upphör 1 oktober

Postad av: Christer Andersson
Kategori: Nyheter

Från och med 1 oktober upphör flera tillfälliga ersättningar som regeringen infört under pandemin. Det gäller bland annat ersättning för karens, riskgruppsersättning och ersättning för sjuklönekostnader. E-tjänsterna ligger dock kvar för att du ska kunna söka ersättning i efterhand för dagar före 1 oktober 2021.

Regeringen tar även bort undantaget som gällt för läkarintyg. Det innebär att du som är anställd kommer behöva visa läkarintyg för din arbetsgivare dag 8 i sjuklöneperioden och för Försäkringskassan dag 15 när du ansöker om sjukpenning. Detta gäller om din första sjukdag är 1 oktober 2021.

Arbetssökande, egenföretagare och behovsanställda ansöker om sjukpenning direkt från Försäkringskassan och ska inkomma med läkarintyg i samband med ansökan från och med dag 8.

Det innebär också att det kommer krävas läkarintyg från första dagen vid ansökan om smittbärarpenning.

Det kommer också att krävas intyg från sjuksköterska eller läkare från dag 8 i barnets sjukperiod när du ansöker om ersättning för vab.

Verkstadsklubben använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår hemsida. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).