Välkommen till Verkstadsklubben Volvo Skövde

Orange day – inte en kvinna till!

Verkstadsklubben > News > Nyheter > Orange day – inte en kvinna till!

Orange day – inte en kvinna till!

Postad av: Karina Gren
Kategori: Nyheter

Den 25 november är det Orange Day. Det är dagen då FN uppmanar hela världen att uppmärksamma och manifestera mot våld mot kvinnor. Som en ljus och optimistisk färg representerar orange en värld fri från våld mot kvinnor och flickor. IF Metall sluter i år upp tillsammans med Kommunal under kravet ”Inte en kvinna till!”.

Föreläsning om våld i nära relationer. Torsdagen den 23 november kl. 14-16 arrangerar Tibro kommun en öppen digital föreläsning om våld i nära relationer med Linn Moser Hällen, socionom, handledare och författare specialiserad på våld. Föreläsningen ger grundläggande kunskaper om olika våldstyper, våldets konsekvenser, hur du kan uppmärksamma att våld sker och vilket stöd som finns att få. Den är gratis och tillgänglig för dig som bor och arbetar Tibro kommun eller i Skaraborg.

Skriv under för att visa att du bryr dig. För varje namn som visar att Jag bryr mig! skänker IF Metall 1 krona till organisationen Unizon som arbetar för jämställdhet och mot mäns våld. Genom sina 130 lokala organisationer bedriver de opinionsbildning och stöttar utsatta kvinnor och barn.

Länktips

Verkstadsklubben använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår hemsida. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).