Välkommen till Verkstadsklubben Volvo Skövde

Nytt Löneavtal träffat på Koncernnivå

Verkstadsklubben > News > Nyheter > Nytt Löneavtal träffat på Koncernnivå

Nytt Löneavtal träffat på Koncernnivå

Postad av: Lars Ask
Kategori: Nyheter

Verkstadsklubbarna på Volvo har träffat ett nytt löneavtal med Volvo på koncernnivå gällande lönerevisionen för 2020/2021.

Avtalet gäller under perioden 1 november 2020 – 31 mars 2022. Lönerna kommer att räknas upp med 2,7 % den 1 april 2021. Enligt avtalet kommer också ett engångsbelopp på 20 000 kr utbetalas preliminärt i samband med löneutbetalningen i mars. Dessutom justeras beloppet till Volvo företagspension i Sverige, beloppet uppgår till 794 SEK/månad för alla medarbetare från och med 1 januari 2021.

För att vara berättigad till engångsbeloppet, behöver man ha varit anställd 31 oktober 2020. Avdrag kommer att göras för viss frånvaro.

Det som händer härnäst
På torsdag kommer vi i verkstadsklubben sätta oss lokalt med företaget för att räkna upp nivåerna i vårat lönesystem. På fredag hoppas vi kunna gå ut med ett extra Metallehanda som mer utförligt beskriver det nya avtalet. De nya lönerna kommer att gälla från den 1 april 2021. I Skövde kommer de nya lönerna in i systemet i samband löneutbetalningen i maj 2021 med retroaktivitet för april.

Verkstadsklubben använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår hemsida. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).