Välkommen till Verkstadsklubben Volvo Skövde

Kontaktombudsmöte den 9 november

Postad av: Lars Ask
Kategori: Nyheter

För första gången på drygt 18 månader kunde vi äntligen hålla ett fysiskt möte med våra kontaktombud. Det var efterlängtat inte bara från verkstadsklubbens styrelse utan även från samtliga ombud som kom till mötet (cirka 60). Inbjuden till mötet var också vår platschef Rickard Lundberg. Han pratade om produktionsläget i närtid och de utmaningar vi står inför fram till semestern med höga volymer, men också de problem som följer i pandemins spår. Det som kanske var det mest intressanta var informationen kring vår framtid som dieselmotortillverkare och vad vi skall göra när mer och mer ställs om till elfordon (batterier/bränsleceller). Frågorna är många och framtiden är både spännande och utmanande, och från ett fackligt perspektiv handlar det om en fortsatt hög sysselsättning.

Från Verkstadsklubben informerade vi om:
– De kommande löneförhandlingarna, där vi ska komma överens om det tredje och sista året i avtalsperioden.
– Det ska väljas både nya kontakt- och skyddsombud innan februari månads utgång.
– De fackliga studierna har nu kommit igång fysiskt igen. Dessutom kör vi en medlem i facket 1 – 3/12 på Volvohuset som alla medlemmar har möjlighet att anmäla sig till.
– Vi informerade om den ungdomssatsning som nu görs på koncernnivå för fackligt förtroendevalda under 35 år, och där vi har med två tjejer från Skövde. Förhoppningen är att det här skall leda till fler fackligt aktiva ungdomar på våra arbetsplatser i hela Volvogruppen.
– Verkstadsklubbens medlemsmöte den 21/12 klockan 16.00 i Pentahuset. Där kommer budget och nomineringar till styrelsen bland annat att hanteras.
– Försäkringsinformation som finns på hemsidan.
– Framtiden Industriarbetare som nu måste börja flytta utanför D-fabrikens väggar.

Framtiden ligger inte fem eller tio år bort – Den är redan.

Verkstadsklubben använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår hemsida. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).