Välkommen till Verkstadsklubben Volvo Skövde

Koncernförhandlingarna ajournerade.

Verkstadsklubben > News > Nyheter > Koncernförhandlingarna ajournerade.

Koncernförhandlingarna ajournerade.

Postad av: Lars Ask
Kategori: Nyheter

Det första avtalet på IF Metalls förhandlingsområde är, som vi skrivit tidigare, klart och det gäller Teknikavtalet. Ett totalt avtalsvärde på 5,4 procent över 29 månader är innehållet i avtalet som IF Metall och övriga facken inom industrin nådde fram till efter förhandlingar. Det är nu den grund vi står på när vi går vidare.

Det som händer just nu är vi förhandlar på koncernnivå inom AB Volvo i Sverige, där samtliga verkstadsklubbar i Sverige är representerade. Efter att vi har lämnat över våra avtalskrav för en månad sedan har vi även träffa företagets reprentanter.

I nuläget har vi inte något avtal på Sverigenivå och detta beror på att vi står lite för långt ifrån varandra. Vi har därför uppehåll i förhandlingarna (ajournerade). Detta innebär att innan jul- och nyårshelgerna kommer inga nya träffar ske och inget avtal skrivas på.

Det vi hoppas på är att så snart som möjligt ha ett avtal på Sverigenivå så vi kan komma igång med förhandlingarna på lokal nivå.

Viktigt att notera är att det lönelyft vi kommer överens om kommer att gälla retroaktivt from den 1 november 2020.

Verkstadsklubben använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår hemsida. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).