Välkommen till Verkstadsklubben Volvo Skövde

IF Metall Ungdomskonferens och LO ungforum

Verkstadsklubben > News > Nyheter > IF Metall Ungdomskonferens och LO ungforum

IF Metall Ungdomskonferens och LO ungforum

Postad av: Vkung
Kategori: Nyheter

Under vecka 15 var 4 st ifrån ungdomskommittén iväg till Runö för att delta på IF Metalls ungdomskonferens och LO ungforum. Adriana och Oscar var på IF Metalls ungdomskonferens som var måndag till tisdag. Temat för konferensen var att ”Ingen är för ung för att göra skillnad”. De delades upp i regioner och diskuterade mycket om hur unga kan vara med och påverka IF Metall nu och i framtiden. Det kom fram många bra idéer på olika aktiviteter och förslag på förändringar för att engagera unga arbetare i fackliga frågor och kultur. Tisdagen avslutades med att ungdomsansvariga ifrån Unga elektriker, Hotell och resturang och Norska Fellesforbundet hade ett panelsamtal angående hur de jobbar med fackliga frågor riktade mot unga.

Sedan tog Nils och Carl över och medverkade på LO ungforum ”Gemensam kraft- starka röster” där de flesta LO förbund närvarade. Konferensen pågick mellan onsdag till fredag och bestod av många olika tvärfackliga tillfällen men även mer inriktade till regioner. Under tillfällena så var det bland annat föreläsningar, semenarium samt planeringstillfällen för kommande aktiviteter riktat till unga inom LO. På torsdagskvällen var det en gala där årets hjältedåd inom LO prisades på scenen. Detta gick till ungdomskommittén på Volvo Lastvagnar i Umeå. STORT GRATTIS!

Länk till sociala medier: https://www.facebook.com/profile.php?id=61558257104194

https://www.instagram.com/verkstadsklubben_volvo_skovde/

Verkstadsklubben använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår hemsida. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).