Välkommen till Verkstadsklubben Volvo Skövde

Extrapengar på majlönen!

Verkstadsklubben > News > Nyheter > Extrapengar på majlönen!

Extrapengar på majlönen!

Postad av: Jan
Kategori: Nyheter
Som de flesta säkert sett i utskick från My Benefits så har det idag blivit officiellt, om en tidigare uppgörelse mellan företagsledningen och Volvos svenska fackklubbar, gällande en extrautbetalning på 10 000 kronor till de anställda på majlönen. Upprinnelsen till förhandlingen är det mycket starka ekonomiska resultatet för AB Volvo under 2018 som även resulterade i ett beslut på bolagsstämman om en extra aktieutdelning till ägarna.
Initiativet till denna diskussion med företagets VD Martin Lundstedt kom från IF Metalls koncernfack. Avtalet förhandlades och tecknades sedan med samtliga fackliga organisationer.
De som omfattas är anställda, enligt regelverket nedan, men inte inhyrda från bemanningsbolag eller konsulter.
Summan på 10 000 kronor före skatt kommer att betalas ut med lönen i maj till alla som uppfyller följande kriterier:
  • Du var anställd av Volvokoncernen under 2018 och var fortsatt anställd den 3 april 2019.
  • Du har haft en tillsvidareanställning eller varit tillfälligt/tidsbegränsat anställd, trainee, praktikant eller lärling.
Om du uppfyller kriterierna ovan men hade frånvaro från arbetet under delar av 2018, kommer summan att reduceras med 1/12 för varje summerad 30-dagarsperiod med full frånvaro under 2018. All frånvaro som resulterat i ett löneavdrag omfattas i beräkningen. Om du anställdes under 2018 kommer summan även att fördelas proportionerligt utifrån antalet hela månaders anställning.
Verkstadsklubben använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår hemsida. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).