Välkommen till Verkstadsklubben Volvo Skövde

8 mars - Internationella Kvinnodagen

Verkstadsklubben > News > Nyheter > 8 mars – Internationella Kvinnodagen

8 mars – Internationella Kvinnodagen

Postad av: Lars Ask
Kategori: Nyheter

För 100 år sedan, 1921, höll Sverige sitt första allmänna val med lika rösträtt för både kvinnor och män. För att nå dit bedrevs en mångårig kamp ofta med hårt motstånd.

IF Metall är ett feministiskt förbund och vi arbetar för att alla oavsett kön ska ha samma ekonomiska, politiska och sociala rättigheter och möjligheter. Vi gör det på våra arbetsplatser, i samhället och även utanför för vårt lands gränser. Det är upp till oss att fortsätta kampen för kvinnornas rättigheter.

Årets 8 marsfirande går under beteckningen ”Ett MENSkligare arbetsliv”. Mens är i högsta grad en arbetsmiljöfråga. Dåligt utrustade toaletter och otillräckligt med pauser som gör det svårt att sköta sin mens på arbetet, bristande kunskap hos chefer och kränkande jargong mellan arbetskamraterna. Läs mer om den undersökning som förbundet gjort här.

För dig som är än mer intresserad av frågan så kommer det att hållas ett webinarium den 8 mars klockan 08.30 – 09.30. Klicka på länken så kommer du till förbundets webinariesida.

Det går även att logga in på webinariet om man gillar IF Metall på Facebook.

Verkstadsklubben använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår hemsida. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).